Βράβευση μαθητών 2010

vravefs

Το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε., πραγματοποίησε την Κυριακή 21 Μαρτίου με επιτυχία τη τελετή βράβευσης των 84 μαθητών της Ημαθίας που διακρίθηκαν το σχολικό έτος 2009–2010, στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Θαλής», «Ευκλείδης», «Αρχιμήδης», «Υπατία» και «Καραθεοδωρή».

Στο πλαίσιο αυτής της τελετής η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος βράβευσε τον Νομάρχη Ημαθίας Κωνσταντίνο Καραπαναγιωτίδη αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του έναν ένθερμο υποστηρικτή των δραστηριοτήτων και του έργου της Ε.Μ.Ε. Ημαθίας.
Στην κατάμεστη αίθουσα «Ανδρόνικος» του Ξενοδοχείου «Αιγές», παρόντος πολυπληθούς κοινού ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Δρ. Μάνος Δανέζης ανέπτυξε θέμα: «Το Νέο Παράξενο Μαθηματικό Σύμπαν».

Με γλαφυρότητα και συνεχή διάδραση με το ακροατήριο ο Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε τις νέες απόψεις που αφορούν το Σύμπαν και έχουν ως συνέπεια την ανατροπή παλαιότερων θεωριών και «βεβαιοτήτων».

Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι τα μαθηματικά αποτελούν έναν άλλο αυτόνομο και παράλληλο τρόπο αντίληψης του Σύμπαντος μέσω της νόησης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δανέζη «η νέα μαθηματική εικόνα της συμπαντικής πραγματικότητας μπορεί να προσδίδει παράδοξες και εκτός της κοινής ανθρώπινης λογικής ιδιότητες στο Σύμπαν αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό μπορούμε να τις αποδείξουμε πειραματικά».

Με ολιγόλεπτο χαιρετισμό απευθύνθηκαν στους μαθητές και στο κοινό ο βουλευτή Ημαθίας κ. Άγγελο Τόλκα, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, ο Δήμαρχος Ανθεμίων κ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος και η Αντιδήμαρχος Νάουσας κ. Καρυδά Μαρία.

Η Διοικούσα Επιτροπή ευχαριστεί: τους εκπροσώπους του Μητροπολίτη και των Δήμων Βέροιας και Νάουσας, τον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Δυτικής Μακεδονίας, τον εκπρόσωπο της Ε.Μ.Ε. και τους Προέδρους Παραρτημάτων της Ε.Μ.Ε. , τους εκπροσώπους και τους Προέδρους Επιστημονικών Ενώσεων της Ημαθίας, τους Διευθυντές Σχολείων και τα μέλη μας που προσήλθαν στην εκδήλωσή και βράβευσαν τους διακριθέντες μαθητές.

print