Μαθήματα προετοιμασίας Υπατία 2014

girlsmath_SS_113008852_082713-617x416

Το παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπως κάθε χρόνο διοργανώνει μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών Α΄ Γυμνασίου για τον διαγωνισμό «Υπατία» και Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου για τον διαγωνισμό Θαλής.

Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 σε εξεταστικά κέντρα που θα οριστούν με απόφαση της Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας.

Τα μαθήματα προετοιμασίας θα πραγματοποιηθούν:

Ι. Για τους μαθητές της περιοχής Αλεξάνδρειας στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας κάθε Σάββατο από τις 27 Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου στις ώρες 09:00 – 11:00.

Θα διδάξουν οι: Γιάντσιου Ευαγγελία, Λαμπρόπουλος Γιώργος, Ντέλλας Κων/νος, Πλατσάς Φιλοκτήμων και Φεσατίδης Μυρώδης.

ΙΙ. Για τους μαθητές της περιοχής Νάουσας στο 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας κάθε Κυριακή από 28 Σεπτεμβρίου έως 26 Οκτωβρίου στις ώρες 10:30 – 12:30.

Θα διδάξουν οι: Αδαμίδης Ηλίας, Γεωργαντάς Γιώργος, Μπάπκας Στέργιος, Μπουνόβα Σαλώμη και Παπαδοπούλου Κυριακή.

ΙΙΙ. Για τους μαθητές της περιοχής Βέροιας στο 3ο Γυμνάσιο Βέροιας κάθε Κυριακή από 28 Σεπτεμβρίου έως 26 Οκτωβρίου στις ώρες 10:30 – 12:30.

Θα διδάξουν οι: Ασβεστόπουλος Λευτέρης, Καμπουρίδης Γιάννης, Καρακώστα Αναστασία, Μούμουγλου Χρυσούλα, Μπίκος Μιχάλης, Νικολαΐδου Χρυσούλα, Παντζαρτζίδης Αναστάσιος, Σαμαρτσίδου Αλίκη, Σαραφοπούλου Χαρίκλεια, Στυλιανίδου Αλεξάνδρα, Τελάλογλου Δημήτριος και Χονδρολίδης Δημήτριος.

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • Τα μαθήματα προετοιμασίας γίνονται δωρεάν για τους μαθητές και οι συνάδελφοι διδάσκουν αφιλοκερδώς.
  • Εξεταστέα ύλη για τον διαγωνισμό «ΥΠΑΤΙΑ» για την Α΄ Γυμνασίου είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης για τα Μαθηματικά.
  • Εξεταστέα ύλη για τον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» για κάθε τάξη από Β’ Γυμνασίου ως και Γ΄ Λυκείου είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης για τα Μαθηματικά.
  • Θεωρούμε σημαντικά βοηθήματα για τους μαθητές τα περιοδικά ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α΄ (Γυμνάσιο) και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄ (Λύκειο) και καλούμε τους μαθητές να τα προμηθευτούν έναντι στοιχειώδους τιμήματος 3-4 € ανά τεύχος.

Σημειώσεις για τους διαγωνισμούς υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://www.hms.gr/competitions/home?q=node/614) ανά ενότητα:

1. ΑΛΓΕΒΡΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
2. ΠΟΛΥΩΝΥΜΑ
3. ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
4. ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 1
5. ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 2
6. ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 3
7. ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
8. ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ
9. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Παρακαλούνται οι διευθυντές και διευθύντριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Ημαθίας και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των σχολείων και των φροντιστηρίων να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες για τους δύο διαγωνισμούς και για τα μαθήματα προετοιμασίας.

Οι συμμετοχές μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Ημαθίας θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης μέχρι 23 Οκτωβρίου 2014.

print