Διαγωνισμός Αρχιμήδης 2012

4.3.2012_eme_athens

Η ∆ιοικούσα Επιτροπή του Παραρτήµατος Ηµαθίας της Ελληνικής Μαθηµατικής Εταιρείας µε χαρά ανακοινώνει ότι τρεις µαθητές από το νοµό µας διακρίθηκαν στην 29η Εθνική Μαθηµατική Ολυµπιάδα «Αρχιµήδης», που έγινε το Σάββατο 3 Μαρτίου στην Αθήνα. Συγκεκριµένα:

Ι. Στην κατηγορία των µεγάλων (µαθητές λυκείου) ο Κώτελης Νικόλαος του Ιωάννη, µαθητής της Γ’ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Βέροιας διακρίθηκε µε Χάλκινο Μετάλλιο.

ΙΙ. Στην κατηγορία των «µικρών» (µαθητές ηλικίας µέχρι 15,5 ετών) Α) ο Βελέντζας Ιάσων-Γεώργιος του Ιωάννη, µαθητής της Γ΄ Γυµνασίου του 1ου (Φιλίππειου) Γυµνασίου Βέροιας διακρίθηκε µε Ασηµένιο Μετάλλιο και Β) ο Ξενιτίδης Αναστάσιος του Θεοδώρου, µαθητής της Γ΄ Γυµνασίου του 6ου Γυµνασίου Βέροιας διακρίθηκε µε Χάλκινο Μετάλλιο Οι παραπάνω µαθητές θα έχουν την τελική δοκιµασία το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, προκειµένου να επιλεχθούν τα µέλη των Ελληνικών Οµάδων Μαθηµατικών, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα µας:

  1. στην 53η ∆ιεθνή Μαθηµατική Ολυµπιάδα που διοργανώνεται στην Αργεντινή
  2. στην 29η Βαλκανική Μαθηµατική Ολυµπιάδα που διοργανώνεται στην Τουρκία
  3. στη 16η Βαλκανική Μαθηµατική Ολυµπιάδα Νέων και
  4. στη Μεσογειάδα Μαθηµατικών.

 

Συγχαίρουµε τους µαθητές που διακρίθηκαν σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο και τους ευχόµαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της προσπάθειάς τους. Ακόµη, διαβεβαιώνουµε ότι θα συνεχίσουµε να είµαστε δίπλα τους για κάθε βοήθεια. Η επιτυχία των µαθητών µας αποκτά µεγαλύτερη αξία, αν ληφθεί υπόψη ότι σε πανελλαδικό επίπεδο διακρίθηκαν συνολικά 51 µαθητές.

Για τον φετινό διαγωνισµό είµαστε περήφανοι και για έναν πρόσθετο λόγο. Στο τελευταίο Καλοκαιρινό Σχολείο του Παραρτήµατος Ηµαθίας είχε διδαχθεί το τρίτο θέµα των «µικρών» και αυτό επισηµάνθηκε ήδη σε µαθηµατικά forum. Το γεγονός αυτό δικαιώνει την πίστη µας για την υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται στο Καλοκαιρινό µας Σχολείο και µας δίνει τη δύναµη να συνεχίσουµε αυτή µας την προσπάθεια. Είµαστε βέβαιοι ότι το 6ο Μαθηµατικό Καλοκαιρινό Σχολείο, που διοργανώνουµε στη Βέροια από 5 µέχρι 11 Αυγούστου 2012, θα το αγκαλιάσουν και πάλι µαθητές από όλη την Ελλάδα.

print