Αποτελέσματα «Μικρού Ευκλείδη 2012»

1

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 τον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις αίθουσες των τμημάτων της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των σχολείων που πήραν μέρος, υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους.

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι:

– να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας

– να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές

– να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Στον φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 110 τμήματα από 45 Δημοτικά Σχολεία της Ημαθίας και η συμμετοχή αυτή δείχνει και το μέγεθος της αποδοχής του διαγωνισμού από τους μαθητές.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ, ανακοινώνει σήμερα με χαρά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, σύμφωνα με τα οποία διακρίθηκαν 281 μαθητές του Νομού μας. Ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που διακρίθηκαν δημιουργεί ελπίδες ότι και στο μέλλον πολλά παιδιά θα συνεχίσουν να μας προσφέρουν διακρίσεις και στις επόμενες τάξεις. Συγχαίρουμε τους μαθητές που διακρίθηκαν, τους ευχόμαστε «Καλό Καλοκαίρι» και περιμένουμε τη συμμετοχή τους στο 6ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο, που φέτος διοργανώνουμε στη Βέροια από 5 έως 11 Αυγούστου 2012. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν εδώ.

Επιτυχόντες από την Ε΄ τάξη

Επιτυχόντες από την ΣΤ΄ τάξη

print