Βράβευση Διακριθέντων στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς 2011-2012

027

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, το Παράρτημα πραγματοποίησε στο Ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» της Βέροιας εκδήλωση βράβευσης των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ημαθίας, που διακρίθηκαν στους τοπικούς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Υπατία» και «Καραθεοδωρή» της Α’ Γυμνασίου και στους πανελλαδικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης».

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, αφού οι βραβευθέντες φέτος ξεπέρασαν τους εκατό (100). Παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Τάσος Σιδηρόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Γεωργία Μπατσαρά, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Βαρβάρα Σταυροπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αργύρης Γκαμπέσης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΜΕ κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Γιώργος Πούλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Ημαθίας κ. Νίκος Ρουσάκης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος, θέλοντας να συμβάλει σε μεγαλύτερες διακρίσεις μαθητών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, εκτός από τα αναμνηστικά διπλώματα, προσέφερε σε κάθε μαθητή και μαθήτρια που διακρίθηκε και αντίστοιχη οικονομική προσφορά φοίτησης στο 6ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο. Είναι γνωστό ότι το σχολείο θα λειτουργήσει φέτος στη Βέροια από 5 μέχρι 11 Αυγούστου και φιλοδοξεί για μια ακόμη χρονιά να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους μαθητές που θα το παρακολουθήσουν. Οι εγγραφές ήδη προχωρούν και συνεχίζονται κανονικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σχετικές πληροφορίες εδώ και να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν αυτή κατά την οποία το Παράρτημα τίμησε τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, πρώην καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος Ιωαννίνων και πρώην Προέδρου της ΕΜΕ κ. Θεόδωρο Μπόλη για την προσφορά του στο Παράρτημα της μεγάλης ηλεκτρονικής του βιβλιοθήκης, που ξεπερνά τους 30.000 τόμους αλλά και πλήθους εντύπων μαθηματικού περιεχομένου. Όλο αυτό το υλικό τίθεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου γύρω από τα μαθηματικά.

Η Διοικούσα Επιτροπή:

  • ευχαριστεί όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους φετινούς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε αυτοί που δεν διακρίθηκαν, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.
  • συγχαίρει θερμά όσους διακρίθηκαν και τους εύχεται να συνεχίσουν να κατακτούν ακόμη ψηλότερες διακρίσεις.
  • συγχαίρει ιδιαίτερα τους τρεις μαθητές, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Αρχιμήδης», οι οποίοι το Σάββατο 7 Απριλίου είναι υποψήφιοι για ένταξη στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς.
  • εύχεται σε όλους τους μαθητές «Καλή Επιτυχία» στις σχολικές τους εξετάσεις.
  • επιθυμεί να σταθεί έμπρακτα το Παράρτημα στο πλευρό των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων και αρωγός στην προσπάθειά τους. Για τους υποψήφιους αυτούς διοργανώνει ημερίδα στις 29 Απριλίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, με ομιλητές εκπαιδευτικούς με μεγάλη πείρα πάνω στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σχετική ανακοίνωση θα ακολουθήσει σύντομα.
print