Μεγάλη ελληνική επιτυχία στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

sugkhareteria-tes-anastasias-mauridou

Η 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου στην Αθήνα με την τελετή απονομής μεταλλίων στους μαθητές που διακρίθηκαν. Στην φετινή Ολυμπιάδα συμμετείχαν οι εθνικές ομάδες των βαλκανικών χωρών καθώς και εννέα φιλοξενούμενων χωρών από την Ευρώπη και την Ασία.

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε την 4η θέση, ενώ τις 3 πρώτες θέσεις κατέκτησαν η Τουρκία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, χώρες δηλαδή των οποίων το εκπαιδευτικό σύστημα διαθέτει Μαθηματικά Σχολεία.
Τα έξι (6) μέλη της ελληνικής αποστολής διακρίθηκαν όλα (ένα χρυσό και 5 χάλκινα μετάλλια).

Η 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα είχε ιδιαίτερη σημασία και για την Ημαθία, αφού στην Εθνική Ομάδα συμμετείχε και η Γιώτα Καρατζά από τη Βέροια, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, η οποία και διακρίθηκε με χάλκινο μετάλλιο. Είναι από τις σπάνιες φορές που μια μαθήτρια διακρίνεται σε τέτοιο επίπεδο (υπάρχουν άλλες δύο περιπτώσεις το 1991 και το 1998) και το γεγονός αυτό αναδεικνύει και τη σημασία της επιτυχίας.

Η Διοικούσα Επιτροπή συγχαίρει θερμά την Γιώτα Καρατζά και της εύχεται επιτυχία και στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη στο διάστημα 4-16 Ιουλίου 2015.

print