Διαγωνισμοί περιόδου 2013 – 2014

2006imo

Οι ημερομηνίες των διαγωνισμών στα Μαθηματικά είναι οι ακόλουθες :

  • Θαλής – Υπατία: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013
  • Ευκλείδης – Καραθεοδωρή: Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014
  • Αρχιμήδης: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Εξεταστέα ύλη για τον διαγωνισμό «ΥΠΑΤΙΑ» για την Α΄ Γυμνασίου είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» για κάθε τάξη από Β’ Γυμνασίου ως και Γ΄ Λυκείου είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον διαγωνισμό «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» για την Α΄ Γυμνασίου είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και η διδακτέα ύλη του Α’ τριμήνου αυτής της τάξης σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» για κάθε τάξη από Β’ Γυμνασίου ως και Γ΄ Λυκείου είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και η διδακτέα ύλη του Α’ τριμήνου αυτών των τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.
Εξεταστέα ύλη για τον τρίτο διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» και τον «Προκριματικό διαγωνισμό» θεωρείται η ύλη των Διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων.

Το Παράρτημα Ημαθίας πραγματοποιεί μαθήματα προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς σε τόπο και χρόνο που ανακοινώνει έγκαιρα.

Στην Ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://www.hms.gr/competitions/home?q=node/614) υπάρχουν οι παρακάτω Σημειώσεις Διαγωνισμών ανά ενότητα:

1. ΑΛΓΕΒΡΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
2. ΠΟΛΥΩΝΥΜΑ
3. ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
4. ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 1
5. ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 2
6. ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ 3
7. ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
8. ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ
9. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Θα υπάρξει ανακοίνωση και για τον διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, στα πλαίσια του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης».

print