2ος διαγωνισμός «ΥΠΑΤΙΑ » και 70ος διαγωνισμός “ΘΑΛΗΣ” 2009

math345

Το Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας συνδιοργάνωσαν, τον 2o Ημαθιώτικο Μαθητικό Διαγωνισμό, στα Μαθηματικά με την επωνυμία «Η ΥΠΑΤΙΑ», το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 9.00 π.μ. στο 4ο ΓΕΛ Βέροιας, στο 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας και στο 1ο ΓΕΛ Νάουσας. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν αποκλειστικά μαθητές της Α΄ τάξης των Γυμνασίων της Ημαθίας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι μαθητές αυτοί είναι οι μόνοι, από την Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου έως και την Γ΄ τάξη του Λυκείου, που δεν συμμετέχουν σε κανένα διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε.

Έτσι η ενέργεια αυτή του Παραρτήματος κάλυψε το κενό που υπήρχε στον υπέροχο αγώνα πνεύματος και μαθηματικής δημιουργίας που προωθούν οι διαγωνισμοί της Ε.Μ.Ε. « ΘΑΛΗΣ», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» , «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» κλπ.

Την ίδια ώρα και στους ίδιους χώρους διεξήχθη και ο 70ος Πανελλήνιος Μαθητικός διαγωνισμός στα Μαθηματικά « Ο Θαλής » , της Ε.Μ.Ε. , στον οποίο συμμετείχαν μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου καθώς και όλων των τάξεων του Γενικού Λυκείου.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος :
• Συγχαίρει όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς.
• Ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους μαθηματικούς που με την εθελοντική συμμετοχή τους, στην επιτροπή επιτηρητών, συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή των διαγωνισμών.

print